neděle 21. srpna 2011

Komprimované oblečení

Cesta na Erasmus ve spojení s malým cestovaním zavazadlem přinaší problém - jak nacpat všechno oblečení do co nejmenšího prostoru. Obecně to ale není jenom problém cesty na Erasmus. Viděli jste někdy reklamu na sáčky se speciálním uzávěrem, do kterých dáte oblečení a za pomoci vysavače z nich uděláte malou černou díru? Ve skutečnosti není potřeba žádný zazračný pytel za trojmístnou sumu, ale jakýkoliv plastový pytel.

Následující trik není můj nápad, četl jsem, že tohle dělá Reese Witherspoon nebo kdo, když jezdí na cesty (takže vidíte, i slavné osobnosti jsou socky :D ). Postup je jednoduchý. Potřebujete k němu několik věcí:
  • Vysavač
  • Libovolný plastový obal bez děr (taška, pytel do koše, atd.) o adekvátní velikosti
  • Žádnou třetí věc nepotřebujete
    1) Nacpěte do pytle požadované věci. V tomto případě tepláková souprava a tříčtvťáky. (Ne to si do Řecka neberu.)


    2) Nacpěte hubici mezi oblečení a igelit chytněte tak, abych objímal hubici a procházelo co nejméně vzduchu.


    3) Zapněte vysavač a počkejte až se objem pytle přestane zmenšovat.


    4) Hotovo. Vaše oblečení je komprimované :-)


    4 komentáře:

    Unknown řekl(a)...

    Díky za článek, určitě se bude hodit!

    Lu+Pe řekl(a)...

    Jdu do toho. Sacek staci i jemny nebo je potreba ten pevny?

    Unknown řekl(a)...

    No, tohle byl fakt extra jemný a šlo to s ním. Ale bojim se, že se protrhne při cpaní do zavazadla. Takže radši co nejpevnější.

    Pavel Šimurda řekl(a)...

    Dneska pri baleni jsem to zkousel. A musim rict ze originalni pytle co sem si koupil za 70 korun jsou asi lepsi. Uz jen proto, ze maji takovy zip a uzaver, take se to vysaje a nic neprojde ven. U toho pytle jsem mel problem, ze nez jsem to zavazal nebo poradne zatesnil tak se vzdy objem docela zvetsil. Ale pokud se to vysaje, rychle da do kufru a zavre tak je to idealni. Na baleni do krosny to neni, tam potrebuje clovek cas aby veci vhodne naskladal.